vaccin

Titerbepalingen en vaccinaties

Vaccin of bloedonderzoek?

Vaccin of vaccinatie is het toedienen van entstof waardoor getracht wordt immuniteit voor de desbetreffende ziekte te verkrijgen. De meeste vaccinaties bij huisdieren dienen jaarlijks herhaald te worden, zoals de overheid ons dit voorschrijft. Vanaf 2016 is het wettelijk toegestaan dat met een titerbepaling in het paspoort de deur openstaat van dierenpensions. Een titerbepaling is toegestaan om te voldoen aan de vaccinatieplicht. Daar zijn wij heel erg blij mee!

Overvaccineren

Een vaccinatie is vele malen langer werkzaam in het lichaam dan de standaard jaarlijkse herhaling. Om overvaccineren voor te zijn is een titerbepaling een grote uitkomst, zodat we precies weten wat er in het lichaam aan de hand is. Voor het onderzoek is maar een kleine hoeveelheid bloed nodig waar het dier niets van merkt. Het is geen belasting voor het lichaam en er worden geen vervelende stoffen ingespoten. Bovendien is het voordeliger voor de portemonnee.

Wettelijk geaccepteerd

Pensionhouders moeten zich nog steeds aan de wet houden, wat inhoudt dat honden en katten verplicht zijn om in ieder geval één keer gevaccineerd te zijn. Vervolgens is het mogelijk om de status van de bescherming te controleren met de titerbepaling. De NVWA accepteert de titerbepaling als alternatief voor de jaarlijkse hervaccinatie, op voorwaarde dat deze voldoende onderbouwd is. Een titerbepaling is vaak ook nog eens goedkoper dan een vaccinatie! Hoe mooi is dat?

vaccin

Titer en Vaccinatieplicht Honden

 

Parvo virus

Hondenziekte

Hepatitis

vaccinatie

Titer en Vaccinatieplicht Katten

 

Kattenziekte

Niesziekte

 

Het is bij ons NIET verplicht om kennelhoest (bordetella) te geven om naar pension te mogen. Het mag wel, maar moet niet!

Het is mogelijk om bij Dierenpension Faunatuurlijk de hond of kat te laten titeren.

We zorgen er samen voor dat onnodig vaccineren tegengegaan kan worden!

Meer weten over een titerbepaling?

Wij regelen het voor je! Lees meer over titerbepalingen bij Dierenpension Faunatuurlijk.