opvang

Opvang katten

Maine Coon of huiskat?

Maine Coon of Ragdoll, huiskat, straatkat of raskat. Katten leven allemaal op een eigen wijze. Zoals honden vaak gelijk een groepje vormen, zo zijn katjes in de opvang eerder op acceptatie en persoonlijke space uit. Door de katten ook die ruimte te geven passen ze zich uiteindelijk aan de nieuwe situatie aan. Het ene dier heeft hier wat langer de tijd voor nodig als het andere. Op vakantie voor de kat brengt over het algemeen wat meer stress met zich mee dan voor honden. Een kat is erg gehecht aan zijn eigen vertrouwde omgeving en zal zijn nieuwe onderkomen dan ook als zijn eigen moeten maken.

Huislijke opvang

Een kat is eigen baas in huis. Is zelfstandig in het gebruiken van de toilet en bepaalt in veel gevallen zelf wanneer er naar buiten gegaan kan worden. Ze hebben hun eigen regie in handen en voelen zich prettig als ze dit kunnen blijven doen. Daarom verblijven de katten in het dierenpension in een eigen kamer, geheel gemaakt en ingericht voor alle soorten en maten zoals de Maine Coon of de huiskat. De katten hebben directe toegang om buiten te kunnen zitten zodat ze in alle vrijheid hun vakantie door kunnen brengen.

Persoonlijk zorgplan

Al onze vrienden hebben een eigen persoonlijk zorgplan (PZP). Dit zorgplan wordt samengesteld op basis van de informatie van de eigenaar en de bevindingen tijdens de opvangperiode. Niet alleen de dagelijkse rituelen zoals eten, drinken, eventuele medicijnen, slapen en ontlasten worden bijgehouden. Met name de ontwikkeling van het gedrag wordt omschreven waardoor je als eigenaar een heel eerlijk beeld krijgt hoe de kat het écht heeft gehad tijdens de vakantieperiode. Dit PZP staat online op een beveiligde server waar de eigenaar toegang heeft middels een eigen profiel. Alleen de eigenaar en het dierenpension hebben toegang tot deze gegevens.