opvang

Opvang honden

Labrador of Teckel?

Labrador of teckel? Daar zit een groot verschil in! Honden opvangen is meer dan een zelfde manier van verzorging, omdat elke hond uniek is. Elk dier heeft zijn persoonlijkheid, zijn eigen karakter, zijn eigen rugzakje. Dit rugzakje kan gevuld zijn met gezondheidsbeperkingen of ervaringen uit het verleden. In dit rugzakje kan ook nog veel ruimte over zijn voor nieuwe, positieve ervaringen. De bagage van de hond bepaalt in grote mate de verzorging.

Ongeacht de inhoud van dit rugzakje, of de hond wel of niet gecastreerd is, wat het ras ook is en hoe oud of jong ook: iedereen is welkom in de hondenopvang. Er wordt niemand op voorhand uitgesloten, voor ons is een labrador wat dat betreft hetzelfde als een teckel.

Huislijke opvang

Onze huishond is al lang niet meer de wolf die we kennen uit de roedel. We hebben hem onze vriend gemaakt, onze huisgenoot, een deel van de familie en woont in ons eigen huis. Niet meer dan normaal dat als er hondenopvang gezocht wordt voor je maatje, dat ook in huis gebeurt. Een tweede thuis samen met gezellige soortgenoten, een uitgebalanceerde roedel waardoor de hond op zijn plek zit. Een gezellige huiskamer waar de bank de uitgekozen plek is om te luieren, waar de radio gezellig aan staat, de tuindeur geopend is als de zon schijnt en er bovendien elke keer samen koffie gedronken wordt.
labrador
huiselijke opvang honden

Persoonlijk zorgplan

Al onze vrienden hebben een eigen persoonlijk zorgplan (PZP). Dit zorgplan wordt samengesteld op basis van de informatie van de eigenaar en de bevindingen tijdens de opvangperiode. Niet alleen de dagelijkse rituelen zoals eten, drinken, eventuele medicijnen, slapen en ontlasten worden bijgehouden. Met name de ontwikkeling van het gedrag wordt omschreven waardoor je als eigenaar een heel eerlijk beeld krijgt hoe de hond het écht heeft gehad tijdens de vakantieperiode. Dit PZP staat online op een beveiligde server waar de eigenaar toegang heeft middels een eigen profiel. Dit eigen profiel is alleen inzichtelijk voor de eigenaar en de bevoegd medewerker van het dierenpension.

Hondenrassen

Honden zijn er in diverse soorten en maten. Met goede reputatie en wat minder goede. Is het zo dat we een Pitbull kunnen vergelijken met een Labrador? Of een Teckel met een Boerboel? Nee, dat kunnen we niet. Net zo goed als we de ene eigenaar niet met de ander kunnen vergelijken.

We sluiten geen enkel ras op voorhand uit. Alle honden zien wij als gelijke en geven ook alle hondenrassen een eerlijke kans.