In afwachting op de nieuwbouw kunnen wij momenteel nog geen katten opvangen.

Verzorging katten

Kitten of Senior

Kitten of Senior, alle katten zijn uniek en verlangen een individuele zorg. Door de katten goed te observeren tijdens het verblijf, leeftijd, gezondheid en karakter daarin meegenomen wordt al snel duidelijk waar de kat zich prettig bij voelt. De ene kat zal veel aandacht vragen, terwijl een andere kat zelfstandiger is of helemaal opgaat tussen zijn soortgenoten. Verzorging wordt dan ook altijd op maat gegeven en bijgehouden op het persoonlijke zorgplan.

Medisch

Door de aanwezige veterinaire kennis en ervaring is het verzorgen van katten met een medische beperking geen enkel probleem. Op basis van de gegevens van de eigenaar, of een kopie van de patiëntenkaart, wordt de juiste zorg geboden. Indien nodig wordt er tussentijds contact onderhouden met de eigen dierenarts, waardoor er geen misverstanden kunnen ontstaan. Door de veterinaire ervaring worden ook vroegtijdig gezondheidsproblemen bij de kat gesignaleerd en kan een behandeling of advies gegeven worden.

kitten

Titerbepaling of vaccinatie

Bij wet is bepaald dat de kat een geldige vaccinatie moet hebben voor Niesziekte en Kattenziekte. Uit onderzoek blijkt dat de werking van deze vaccinaties nog jaren later actief zijn. Om overvaccineren te voorkomen raden we aan om een titerbepaling uit te laten voeren. Dit is een klein bloedonderzoek waarin gekeken wordt of de kat voldoende antistoffen met zich meedraagt. Wij raden dan ook alle kattenbezitters aan om een titerbepaling uit te laten voeren als het dier in het verleden al gevaccineerd is geweest, ook als deze volgens het paspoort is verlopen. Indien je kat nog een kitten is, informeer dan eerst om te zien of een titerbepaling nu een wijze keus is.

Biologische voeding

Voeding is samen met de verzorging het belangrijkste voor een goed verblijf. De voeding heeft niet alleen betrekking op de kat. Het is allerminst net zo belangrijk te kijken waar de voeding vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Door te kijken naar toevoegingen, dierproeven, dierenleed en samenstelling geven wij alle gasten biologische voeding. Naast biologische brokken en blikvlees heeft de kat keus uit biologisch vers vlees (KVV) en veganistisch blik’vlees’. We zijn ons ervan bewust dat door het produceren van kattenvoer ook dierenleed gepaard gaat. Hier willen wij zo min mogelijk aan mee werken.

Verzorgingsformulier

De verzorging van je kat is het belangrijkste wat er is. Verzorging houdt niet alleen een warme slaapplaats en een maaltijd in. Het draait om het karaktertje, het verleden of rugzakje, de gewenning van thuis en zoveel meer. Om het eerste verblijf van je maatje zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we om het Verzorgingsformulier in te vullen. Dit is het persoonlijke zorgplan van je kat. Bij de eerste keer ophalen van de kat versturen wij een verzorgingsplan retour. Hierop staat precies hoe het verblijf is geweest. Zo heb je altijd een goede kijk hoe je kat het heeft gehad tijdens de vakantie.