huisdieren

Huisdieren op vakantie

Huisdieren die speciale voeding eten. Hoe gaat dat bij jullie?

Huisdieren die eigen voeding nodig hebben, mogen dit natuurlijk gewoon meenemen. Heeft je huisdier dieetvoer of reageert hij of zij niet goed op ander voer, dan is het aan te raden dit door te voeren. Dit heeft geen invloed op het tarief.

Mijn huisdier is nog erg jong. Is het wel verstandig om hem of haar nu al te brengen?

Ja. Onze ervaring met jonge puppy’s en kittens is zeer positief. Deze diertjes zijn erg leergierig en vinden het altijd leuk om met soortgenoten te zijn. Ze leren ongelofelijk veel in een relatief korte periode. Sommige om een stapje terug te doen, anderen juist weer om meer zelfvertrouwen te krijgen. Voor de socialisatie van het dier is het meer dan aan te raden! Omdat jonge dieren (net als kleine kinderen) veel rust en slaap nodig hebben, houden wij hier erg rekening mee en halen wij ze regelmatig uit de groep om ze apart te houden om ‘verplicht even een tukkie te kunnen doen’.

Wat als blijkt dat het helemaal niet gaat met mijn hond in de opvang?

Mocht het onverhoopt zo lopen dat het voor de hond (of de honden die op dat moment reeds in huis zijn) niet acceptabel is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je wordt dan verzocht de hond zo snel mogelijk weer op te halen, op een afgesproken tijdstip. Bij het halen van het dier zal uitgebreid uitgelegd worden wat op dat moment het probleem is geweest. De reeds gemaakte pensionkosten moeten wel gelijk worden voldaan. Mocht je niet bereikbaar zijn, dan wordt het Noodnummer gebeld wat aan is geven in het persoonlijke profiel.

Wat als ik mijn huisdieren eerder of later op wil halen dan in eerste instantie overeen gekomen is?

Ja, het is altijd mogelijk om de huisdieren eerder op te halen dan afgesproken. Hou er wel rekening mee dat de volledige pensionperiode in de meeste gevallen voldaan moet worden, gezien wij voor je huisdier wel een plek vrij hebben gehouden.

Wil je je huisdier later ophalen, dan is dit altijd in overleg gezien er gekeken moet worden of er wel plaats is voor de extra dag(en).

Wie is er aansprakelijk voor ongevallen tijdens de opvang van mijn dier?

De wet zegt ons dat de eigenaar van het dier ten alle tijden verantwoordelijk is voor het gedrag van zijn of haar dier. Meer hierover kunt u lezen in de Algemene Voorwaarden.

Mijn hond moet loops worden, kan ze nu wel komen?

Ja hoor. Het kan wel eens onverhoopt voorkomen dat uw hond loops is tijdens een bezoek aan ons. Dit is voor ons geen probleem, echter voor de hond wat minder prettig. Sommige teefjes hebben hier last van qua humeur en vergeet niet dat ze veel meer ‘lastig’ gevallen worden door de andere honden, omdat ze nu eenmaal anders/interessant ruiken.

Gezien wij ook ongecastreerde reuen een plek bieden, is het mogelijk dat ze net in huis is als er een ongecastreerde reu is. Wij zijn heel strikt in het apart houden van deze dieren om ongewenste dracht te voorkomen, maar dit zal inhouden dat ze regelmatig uit de groep gehaald wordt of met een selectief groepje kan samen zijn. Door deze extra zorg (èn schoonmaakwerk!) worden er voor een loopse teef extra kosten in rekening gebracht.

Mijn dier is niet gecasteerd. Mag ik hem wel brengen?

Jazeker! Niet gecastreerde dieren zijn welkom bij ons. Let er echter wel op dat hier extra kosten voor in rekening gebracht worden. Ongecastreerde dieren (honden èn katten) markeren in huis en blijven dit elke dag opnieuw doen. Dit gedrag vertonen ze thuis (hopelijk!) niet, maar omdat het bij ons nu eenmaal vol met geurtjes van andere dieren zit, is dit heel natuurlijk gedrag. Houdt voor ons echter (veel) meer schoonmaakwerk in. Daarnaast liggen deze dieren vaak iets lastiger in de groep als dat ze wel gecastreerd zouden zijn, dus ook hierdoor brengt het extra werk met zich mee. Een ongecastreerde reu heeft naar mate hij ouder is een groter risico op gezondheidsklachten zoals prostaatproblemen. Dit houdt voor ons tevens een nog strengere controle van de gezondheid in. Hierdoor brengen wij extra kosten in rekening voor niet gecastreerde honden en katten.

Mijn hond is vrij dominant naar andere honden. Is hij/zij ook welkom?

Ja. Wij sluiten geen enkele hond in eerste instantie uit. Tijdens een kennismaking wordt vaak al snel duidelijk of de hond inderdaad dominant is. Een proefdag is dan een vereiste waarop we een eerlijk advies uitbrengen. Als het echt een heel dominante hond betreft en je wilt net in een wat drukkere periode reserveren, dan is dit vaak helaas niet mogelijk. Gezien wij de honden in roedelverband huisvesten is enige mate van sociaal gedrag toch echt een vereiste. Het gebeurt niet vaak, maar soms komt er een hond op bezoek die gewoonweg niet geschikt is voor onze manier van opvang. Wij zijn hier ook heel eerlijk in; daar heb jezelf, hebben wij en uiteindelijk ook de hond nog het aller meeste aan.

Mijn huisdier eet vers vlees. Kan ik dit ook meenemen?

Nee. Vers vlees kan niet meegenomen worden. Wij hebben eigen biologisch vers vlees op voorraad liggen waarvan je huisdier mee kan eten. Het is voor ons niet controleerbaar wat de kwaliteit van het vlees is wat meegenomen wordt. Om gezondheidrisico’s zo laag mogelijk te houden voeren wij alleen ons eigen vers vlees.

Mijn huisdieren eten geen vlees maar Veganistische voeding, kan hier rekening mee gehouden worden?

Jazeker! Wij hebben ook standaard biologische veganvoeding in ons assortiment zitten voor honden. Betreft het hier een kat, neem dan contact met ons op. Veganistische voeding voor katten houdt net even wat meer in. In overleg kunnen we bekijken wat er mogelijk is.

Mijn huisdier gebruikt medicijnen. Is dit een probleem?

Absoluut niet! Wij hebben erg veel ervaring met medicijnen door de veterinaire achtergrond en werkervaring. Je kunt er op vertrouwen dat je huisdier op gepaste tijden zijn of haar medicatie (pillen, drankjes, zalfjes of injecties) toegediend krijgt.

Wat gebeurt er als mijn dier ziek wordt of iets overkomt tijdens het verblijf?

Als er acuut iets mis is met het huisdier dan gaan wij direct naar de dierenarts (of vragen om een huisbezoek) om zo snel mogelijk de juiste zorg te kunnen bieden. Spelen er gezondheidsbeperkingen op die kunnen wachten tot je weer thuis bent, dan proberen we zo snel mogelijk contact op te nemen om te overleggen of je wilt wachten of dat wij zelf even langs de dierenarts moeten gaan voor onderzoek. Door onze ervaring binnen de diergeneeskunde herkennen wij snel afwijkingen en kunnen een goede inschatting maken van het probleem. De kosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor rekening van de eigenaar.

Moet ik naast het paspoort/vaccinatieboekje nog andere dingen meenemen?

Naast het verplichte paspoort of vaccinatieboekje is het raadzaam om iets vertrouwds van thuis mee te nemen zoals een dekentje of kussen/mandje. Op deze manier heeft je huisdier een eigen geurtje mee van thuis wat ten goede komt aan zijn gemoedstoestand. Ook kun je denken aan een vertrouwde bench of favoriet speeltje. Ook hangmatjes of mandjes voor katten doen wonderen.

Is je huisdier een slechte eter en heb je thuis speciale voerbakken? Neem deze dan gerust mee. Een herkenbare etensbak voor een slechte eter voelt vertrouwd en de kans dat hij of zij sneller gaat eten is dan des te groter.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor mijn huisdieren?

Voor honden zijn de volgende vaccinaties verplicht: Hondenziekte en Parvo Virus. Is de hond in het verleden gevaccineerd voor deze ziektes, voer dan een titerbapaling uit. Met een geldige titerbepaling kun je vaak jarenlang vooruit zónder opnieuw te moeten vaccineren. Vraag voor meer informatie.

Overige vaccinaties zoals Ziekte van Weil, Rabiës en Kennelhoest zijn NIET verplicht.

Mag ik mijn huisdieren ook brengen zonder (geldige) vaccinatie?

Ja! Het is niet erg als een gegeven vaccinatie langer dan een jaar (of twee) geleden is en dus wettelijk niet meer geldig. Wel is het verplicht om een titerbepaling te kunnen overleggen. Een titerbepaling is naast een geldige vaccinatie een wettelijk bewijs, mits het in het paspoort is geschreven.

Mijn dier is gevaccineerd geweest, maar door omstandigheden (ouderdom, gezondheidsredenen ed) wil ik mijn dier niet meer laten vaccineren. Mag mijn dier komen?

Het is mogelijk om je huisdier te brengen mits je in het bezit bent van een geldige Titerbepaling. Is je huisdier gevaccineerd geweest dan is de kans groot dat je huisdier nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft. Door een Titerbepaling (bloedonderzoekje) kun je dit aantonen. Is de Titer hoog genoeg en goedgekeurd door de dierenarts, dan kun je je huisdier met een gerust hart komen brengen. Neem voor eventuele vragen hierover contact met ons op. Wij kunnen je verder op weg helpen!