verzorging honden

Verzorging honden

Hondenmand

Hondenmand met warm kussen zoekt een nieuwe vakantieganger! Hondenmanden zijn er in verschillende maten, kleuren, geuren en modellen. Honden verzorgen is een vak op zich, omdat alle honden uniek zijn en een individuele zorg verlangen. Door de honden goed te observeren tijdens het verblijf wordt al snel duidelijk waar de hond zich prettig bij voelt. Hierin spelen leeftijd, gezondheid en bagage een grote rol. De ene hond zal veel aandacht vragen, terwijl een andere hond zelfstandiger is of helemaal opgaat tussen zijn soortgenoten. Verzorging wordt dan ook altijd op maat gegeven en bijgehouden op het persoonlijke zorgplan. Elke hond verdient een eigen hondenmand, gevuld met persoonlijke wensen.

Medisch

Door de aanwezige veterinaire kennis en ervaring is het verzorgen van honden met een medische beperking geen enkel probleem. Op basis van de gegevens van de eigenaar, of een kopie van de patiëntenkaart, wordt de juiste zorg geboden. Indien nodig wordt er tussentijds contact onderhouden met de eigen dierenarts, waardoor er geen misverstanden kunnen ontstaan. Door de veterinaire ervaring worden ook vroegtijdig gezondheidsproblemen bij de hond gesignaleerd. Hierdoor kan een behandeling of advies gegeven worden waardoor problemen voorkomen worden.

hondenmand
hondenmand biologisch

Biologische voeding

Voeding is samen met de verzorging het belangrijkste voor een goed verblijf. De voeding heeft niet alleen betrekking op de hond. Het is allerminst net zo belangrijk te kijken waar de voeding vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Door te kijken naar toevoegingen, dierproeven, dierenleed en samenstelling geven wij alle gasten biologische voeding. Naast biologische brokken (krokant en geperst) en blikvlees heeft de hond keus uit biologisch vers vlees (KVV) en veganistische brokken en blik’vlees’. We zijn ons ervan bewust dat door het produceren van hondenvoer ook dierenleed gepaard gaat. Hier willen wij zo min mogelijk aan mee werken.

Titerbepaling of vaccinatie

Bij wet is bepaald dat de hond een geldige vaccinatie moet hebben voor Parvo en Hondenziekte. Uit onderzoek blijkt dat de werking van deze vaccinaties nog jaren later actief zijn. Om overvaccineren te voorkomen raden we aan om een titerbepaling uit te laten voeren. Dit is een klein bloedonderzoek waarin gekeken wordt of de hond voldoende antistoffen met zich meedraagt. Wij raden dan ook alle hondenbezitters aan om een titerbepaling uit te laten voeren als het dier in het verleden al gevaccineerd is geweest, ook als deze volgens het paspoort is verlopen.

Verzorgingsformulier

De verzorging van je hond is het belangrijkste wat er is. Verzorging houdt niet alleen een warme slaapplaats en een maaltijd in. Het draait om het karaktertje, het verleden of rugzakje, de gewenning van thuis en zoveel meer. Om het eerste verblijf van je maatje zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we om het Verzorgingsformulier in te vullen. Dit is het persoonlijke zorgplan van je hond. Bij de eerste keer ophalen van de hond versturen wij een verzorgingsplan retour. Hierop staat precies hoe het verblijf is geweest. Zo heb je altijd een goede kijk hoe je hond het heeft gehad tijdens de vakantie.