dagopvang

Dagopvang

Dagopvang klinkt misschien alsof je de kinderen naar de crèche brengt. ‘s Ochtends in de auto, kinderen afzetten bij de opvang en daarna door naar het werk. Aan het eind van de middag weer terug om ze op te halen en thuis lekker genieten van de avond terwijl de kinderen moe en voldaan zijn van het spelen. 

Dat is eigenlijk precies wat de dagopvang bij Faunatuurijk inhoudt! Voor werkende mensen met drukke banen of lange werkdagen is het een uitkomst! Je maatje kan heel de dag lekker spelen met soortgenoten, een hapje mee eten van het biologische menu en aan het eind van de dag thuis in de mand neerploffen. De rest van de avond heb je geen kind meer aan ze. 

De mogelijkheden

Wil je je hond op vaste dagen per week brengen of gewoon wanneer je het ineens wat drukker hebt? In overleg is alles mogelijk. Dagopvang is vrij in te delen, je zit nergens aan vast. De tijden van brengen en halen zijn altijd in overleg met de desbetreffende vestiging. In overleg is veel te regelen zodat het voor iedereen in positieve zin een bijdrage kan leveren aan de thuissituatie. 

Houd er rekening mee dat een dagje spelen best vermoeiend kan zijn. Omdat niet alleen spelen energie kost, maar zeker ook alle nieuwe indrukken is het aan te raden tussen de dagopvang een dag ‘rust’ thuis in te plannen. Zo kan je maatje nog een beetje uitrusten en slapen alvorens er een nieuwe speeldag op de planning staat. Heb je twee volle werkdagen en ben je lang van huis? Overweeg dan eens om hem of haar een nachtje te laten logeren. Dit is uiteindelijk minder vermoeiend voor ze. 

Het is belangrijk dat je maatje het wel leuk vindt om samen een dagje met soortgenoten door te brengen! Is je hond minder sociaal of op zichzelf in een groep honden, dan kun je je afvragen of je het dier er wel zo’n plezier mee doet. 

dagopvang

Hoe werkt de dagopvang?

Voor een gezellig dagje uit voor je hond wordt € 22,50 gerekend. Dit is hetzelfde bedrag als voor pensionopvang. Het maakt dus voor de portemonnee niets uit of je je maatje een nachtje laat slapen. Waarom toch hetzelfde bedrag? Het is voor een bestaande roedel extra zorg als er voor een dagje een nieuwe packmember wordt toegevoegd. Naast de tijd die vrij gemaakt wordt als je de hond komt brengen én halen op een dag, kost een nieuw vriendje altijd extra zorg en tijd. De bestaande roedel die op dat moment aan elkaar gewend is en in balans is wordt verstoort zodra er een nieuwe hond in het spel is. Natuurlijk is dit niet erg, maar moet wel goed begeleid worden.

Afspraken die gemaakt worden over de dagopvang zijn altijd weer aan te passen. Werktijden kunnen veranderen, evenals werkdagen of vakanties. Ook kan het wel eens voorkomen (denk aan de zomervakantie) dat het in het dierenpension te druk is met hondjes en afspraken. Probeer voor de vakantieperiodes dan ook altijd goed vooruit te denken en te plannen, dan is er wellicht meer mogelijk.

Voor dagopvang mag alles meegenomen worden waarvan je denkt dat het voor je hond een toegevoegde waarde heeft. De praktijk leert dat ze na twee of drie keer al precies weten hoe het in zijn werk gaat en dat spulletjes van thuis overbodig worden. Doe waar je je goed bij voelt. Als dat inhoudt dat je zelf luchpakketjes, kussens of speeltjes mee wilt nemen dan ben je altijd vrij om dit te doen!

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie of de mogelijkheden bespreken voor je hond? Neem dan contact op met de vestiging naar keuze. We kunnen dan samen in een kennismaking alles doornemen en bekijken.